Kuvia

Vaihtelua karanteeniin – Siisti Siti 2020

Kuusankosken Retkeilijät ry on jo useana vuonna osallistunut Kouvolan kaupungin Siisti Siti -tapahtumaan eikä koronasta huolimatta halunnut jättää sitä väliin tänäkään vuonna. KuuRetilaisten talkoopäiväksi sovittiin 5.5. klo 13–15. Osa oli aloittanut teiden varsien siivoilun jo ennen varsinaista talkoopäivää. Valitettavasti koronan takia siivoustalkoot piti tällä kertaa järjestää yksilötapahtumana; yhteistä kaikille oli kuitenkin halu kantaa kortensa kekoon kaikkia hyödyttävässä asiassa. Osallistujat valitsivat itse kohteensa, joten roskankerääjiä nähtiin eri puolilla kaupunkia: Kuusankosken keskustan alueella, Kymintehtaalla, Keltissä, Pilkanmaassa, Voikkaalla, Harjussa, Kasakkakalliolla ja Tähteessä. Yhteenlasketuksi työtuntimääräksi saimme 25 tuntia ja roskia keräsimme 16,5 jätesäkillistä. Vaikka yhteisöllisyys ja yhteiset talkookahvit tänä vuonna puuttuivatkin, aurinkoinen sää ja työssä saatu liikunta ja hyvä mieli melkein korvasivat ne.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Siisti Sity -siivoustalkoot 2019

Vuotuiset siivoustalkoot järjestettiin 21.5., ja ne olivat tänäkin vuonna osa Kouvolan kaupungin omaa Siisti Siti –kampanjaa. Tarmokkaita talkoolaisia oli kaikkiaan 11 henkeä, ja heidät varustettiin Hannun hankkimilla välineillä. Siivouksen kohteina olivat Kiltatie ja Sepäntie, jotka oli jo ennalta todettu uskomattoman roskaisiksi.

Välineiden jako

Sää suosi talkoita ehkä liiallakin lämmöllä: hiki virtasi ja kampaukset latistuivat, mutta se ei meitä haitannut, vaan askelsimme uutterasti pitkin tienvieruksia ja ojanpohjia roskien perässä. Tuloksena olikin peräkärryllinen muovisäkkeihin kerättyä sekalaista roskaa ja ainakin muovikassillinen metallijätettä sekä yksi taulutelevision ”raato” (Leca-soran montuilta noudettu).

Roskasaalis

Talkoiden päätteeksi nautimme Nesteen kahviossa pullakahvit tyytyväisinä osallistumisestamme äiti maan pelastamiseen muovilta ja muilta jätteiltä edes pieneltä osin.

Kahvilla

 

 

Siisti sity -siivoustalkoot 2018

Alla kuvia 21.5.2018 Siisti sity -siivoustalkoista, joihin osallistui 15 jäsentä.

Aina tyylikkäänä

Hannu koordinoi.

Ansaitusti talkookahveilla.

Suuri saalis, metallit lajiteltu erikseen

Osa tyytyväisistä talkoolaisista.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pikkujoulut ja 10-vuotisjuhlat

Kuuret 55+ vietti tiistaina 12.12. pikkujouluja juhlien samalla toimintansa 10-vuotisjuhlaa. Tilaisuuteen oli saapunut lumituiskua uhmaten reilut 30 henkeä. Tilaisuuden tunnelma oli lämmin ja sitä kohottivat entisestään hyvät esiintyjät. Illan mittaan meitä viihdytti nuori ja taitava jonglööri-taikuri Matias Husgafvel, jonka esitystä katselimme ihastellen ja ihmetellen sekä Kuuretin näytelmäryhmä. Näytelmäryhmän esitykset olivat hupaisia, ja hupaisilta näyttivät esittäjätkin asuissaan. Pisteeksi i:n päälle Hannu järjesti vielä arpajaiset. Juhlan luonteen mukaisesti tarjoiluna oli runsaasti sekä joulupuuroa että täytekakkua.
Kuvia tilaisuudesta.

Korvaamaton säestäjämme Risto

Lentävät veitset

Kakku

 

 

 

 

 

 

 

 

Meitä hauskuutti näytelmäryhmä.

Kuva-arvoituksia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Osanottajia

 

 

 

 

 

 

 

Marraskuun 2017 kotiseutukävelyllä yhdistimme huvin ja hyödyn: tutustuimme
Väkkärän alueeseen ja jaoimme kutsuja puurojuhlaan. Järjestämme kotona asuville ikääntyneille puurojuhlan Tähteen seurakuntakodissa yhdessä Pohjois-Kymen
Kalevalaisten, Kuusankosken seurakunnan ja Kalevala Korun kanssa.
Kuvassa olemme juuri suorittaneet urakan loppuun.