Suomen kokous

sepolta logo uusin

llp-logo-muutettu-21-300x169

Suomen kokous 15.–18.6. 2012 ”luonto”-teemalla

Turkkilaiset kokousvieraamme saapuivat vuorokautta muita aikaisemmin. Järjestimme heille ohjelmaa Kotkan ja Haminan vierailujen muodossa sekä pienen koti-illan.  Varsinaisen kokouksemme alkajaisiksi järjestimme yhteisen bussikuljetuksen Helsingistä. Porvoossa pysähdyimme katsomaan vanhaa kaupunkia muutamaksi minuutiksi, jotka kuitenkin venyivät. Viimeisin italialainen osallistuja saapui omia reittejään vasta illalla. Virolaiset käyttivät kuljetuksiin oma pikkuautoaan.

Ensimmäinen varsinaiseen kokouspäivään sisältyi tervetulotilaisuus, jossa kaupungin edustajan puheenvuoron käytti  Ismo Korhonen. Portfolioiden esittely, pieni tutustumiskierros kävellen Kuusankoskella ja eurooppalainen ilta näyttelyineen muodostivat keskeisimmän osan ohjelmasta. Portfolioissa oli pyyntönä esitellä kuvien ja tarinoiden avulla oman maan luontoa. Koordinaattorit ehtivät pitää oman kokouksensa projektin loppuraporttia valmistellen.

Toinen kokouspäivä aloitettiin koordinaattoreiden kokouksella ja sen jälkeen sauvakävelyn opastuksella Kymijoen rannalla. Kreikkalaisten vaalikiireiden takia jouduimme sanomaan heille jäähyväiset ennen lähtöämme bussikuljetuksella Orilammelle lounaalle ja sen jälkeen ”Kultareitin risteilylle” ja sieltä edelleen Verlan museoon ja seuratalolle, missä nautimme yhteisen aterian ja osanottajat pääsivät esittämään laulutaitojaan.

Kolmas kokouspäivä oli sunnuntai. Turkkilaisvieraamme ehtivät käydä Kuusankosken kirkossa konfirmaatiojumalanpalveluksessa ennen kaikille tarkoitettua Kouvola – kierrosta. Tässä yhteydessä neljä italialaista lähti kotimatkalle. Osallistujilla oli sen jälkeen mahdollisuus vierailla jäsentemme kodeissa samalla kun koordinaattorit pitivät päätöskokouksensa. Iltaa vietettiin sateisessa säässä ruokaillen ja saunoen sekä musiikkia esittäen kesämökillä Jaalassa.

Maanantaina kuljetimme loput kokousvieraamme bussilla Helsinkiin, paitsi virolaiset kulkivat pikkuautollaan omia reittejään. Osa jäi vielä yöksi ja osa lähti paluulennolle samana päivänä. Helsinkiä ehdittiin esitellä bussin ikkunasta, kun hotellit sijaitsivat sopivasti eri puolilla kaupunkia.

Ulkomaisia osallistujia oli yhteensä 24, valitettavasti osa heistä ei kuitenkaan osallistunut koko ohjelmaan. Suomalaisia isäntiä oli mukavasti mukana suunnilleen yhtä paljon ja ulkomaalaiset saivat heidän ansiostaan kokea hyvin järjestetyn ohjelman lisäksi parasta mahdollista vieraanvaraisuutta.

Teksti Seppo Tahvanainen

 

”””””””””””””””’

 

Hanke on toteutettu EU:n Elinikäisen oppimisen ohjelman (Lifelong Learning Programme, LLP) tuella. Kirjoittaja/kirjoittajat ovat vastuussa tekstin sisällöstä. Komissio ei vastaa siitä.

Suomessa Elinikäisen oppimisen ohjelman / Comenius-ohjelman / Grundtvig-ohjelman / Leonardo da Vinci -ohjelman / Erasmus-ohjelman hallinnoinnista ja toimeenpanosta vastaa CIMO, joka on kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön asiantuntija- ja palveluorganisaatio.