SUOMEN KOKOUS

Healthy sen logo llp LOGO SUOMI

 

 

 

 

Kaksivuotinen

projekti päättyi

Kuuret55+ ryhmämme sai odotettuja vieraita Active Mind+Active Body=Healthy Senior -projektin Suomen kokoukseen 23.–27.6. 2014. Kokous oli EU:n tukeman kaksivuotisen projektin päätöskokous.
Vieraita saapui maanantaina 19 henkilöä Kreikasta, Turkista, Tsekin tasavallasta, Slovakiasta ja Portugalista Kouvolaan. He majoittuivat Kuusankoskelle Sommeloon.
Tiistaina 24.6. oli varsinainen kokouksen aloituspäivä, jolloin jokainen maa sai esitellä toisille ennakkoon tekemänsä esityksen oman lähiympäristön ja luonnon hyödyntämisen mahdollisuuksista seniorien hyvinvoinnin tukemiseen.
Vieraat saivat myös tutustua Suomen luonnon monimuotoisuuteen erilaisten esitysten välityksellä. Kettumäen palvelukeskuksen toimintaan ja tiloihin tutustumisen jälkeen vieraat saivat Kettumäellä opastusta sauvakävelyn saloihin. Vaikka vesikuurot yllättivät tämän tästä, ei se innokkaita sauvakävelijöitä tuntunut haittaavan, vaan Kettumäen lenkki tuli tehtyä.
Illalla ohjelmassa oli Eurooppalainen ilta. Jokainen ryhmä pystytti oman näyttelypöytänsä ja toi muille ryhmille tervehdyksen maastaan.
Myös erilaisia perinneleikkejä  esiteltiin toisille ja tietenkin ilta päättyi kreikkalaisten tanssiin. Tunnelma oli lämmin ja iloinen.
Keskiviikko 25.6. oli retkipäivä ja onneksi sää näytti lupaavalta. Aamulla bussi suuntasi kohti Repoveden kansallispuistoa. Matkalla oli pysähdys Elvingin tornilla, jossa oli mahdollisuus ihailla maisemia. Bussissa vieraat saivat tietoa mm. jokamiehen oikeuksista.
Repovedellä taas Taunon ohjauksessa käveltiin Ketunlenkkiä. Aurinkopaikassa nautittiin piknik-lounasta auringon pilkistellessä pilvien raosta. Lounaan jälkeen osa kiipesi huipulle ihailemaan maisemia ja kuvaamaan luontoa. Vieraat olivat tyytyväisiä ja vaikuttuneita luonnon kauneudesta, joskin kiipeäminen ja kulkeminen olivat osalle rankkaa.
Repovedeltä bussi ajoi Verlaan, jossa halukkaat vierailivat Tehdasmuseossa, kun taas toiset kahvittelivat ja tutustuivat puoteihin.
Kuusankoskella osa jaksoi vielä käydä katsomassa Kesäsattumia-esitystä Kuusankoskitalon ulkonäyttämöllä ennen illallista.
Torstaina 26.6. vieraat saivat tietoa seniori-ikäisten koulutusmahdollisuuksista. Iltapäivällä tutustuttiin Kouvolan keskustaan. Vieraat pääsivät käymään myös Kouvolan kaupungintalossa, missä heille oli järjestetty vastaanotto. Kaupungin senioriasioista vastaavat kertoivat heille eläkeikäisille suunnatuista palveluista ja harrastusmahdollisuuksista. Illalla oli kokouksen päätöstilaisuus Harjussa Pirjon luona. Tarjolla oli hyvää ruokaa, elävää musiikkia ja rentoa oloa. Vieraat innostuivat tanssimaan ja tunnelma oli mukava ja lämmin. Muutama uskaltautui saunaan ja kylmään jokeen uimaan.
Illan viiletessä oli hyvästien aika. Ja perjantaina 27.6. oli vieraiden aika lähteä kotimatkalle.
Kiitos kaikille projektiin osallistuneille.

Teksti ja kuvat

Jaana Hagqvist

Valmiina sauvakävelyyn.

Valmiina sauvakävelyyn.

Perinneleikit vapauttivat tunnelman.

Perinneleikit vapauttivat tunnelman.

Repoveden maisemia ihailemassa.

Repoveden maisemia ihailemassa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Illanviettoa Pirjon luona.

Illanviettoa Pirjon luona.

 

 

 

 

 

 

 

——————————————

Hanke on toteutettu EU:n Elinikäisen oppimisen ohjelman (Lifelong Learning Programme, LLP) tuella. Kirjoittaja/kirjoittajat ovat yksin vastuussa tekstin sisällöstä. Komissio ei vastaa siitä.

Suomessa Elinikäisen oppimisen ohjelman / Comenius-ohjelman / Grundtvig-ohjelman / Leonardo da Vinci -ohjelman / Erasmus-ohjelman hallinnoinnista ja toimeenpanosta vastaa CIMO, joka on kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön asiantuntija- ja palveluorganisaatio.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *