Wien

Kuusankosken Retkeilijät / Kuuret 55+ Wienissä

Kuusankosken Retkeilijät ry vieraili 4.8. Wienissä NaturFreunde Internationale / Nature Friends Internationalin (NFI) päämajassa. Kuusankosken Retkeilijät kuuluu kyseiseen katto-organisaatioon oman suomalaisen kattojärjestönsä Työväen Retkeilyliiton kautta. NaturFreunde  on yksi maailman suurimmista kansalaisjärjestöistä, ja sillä on yli 350 000 jäsentä 45 maassa eri puolilla maailmaa. NFI on myös Green 10 -järjestön jäsen, joka on kymmenen suurimman eurooppalaisen ympäristöjärjestön foorumi.

NFI:n jäsenille tärkeitä asioita ovat ympäristönsuojelu ja sosiaalinen oikeudenmukaisuus. Toiminnan painopiste on luontoa ja ympäristöä säästävien järjestelmien suunnittelussa ja toteuttamisessa niin alueellisella ja kansallisella kuin kansainväliselläkin tasolla sekä kestävän kehityksen huomioiminen matkailussa.Kuusankosken Retkeilijät ry on ensimmäinen suomalainen paikallinen jäsenjärjestö, joka vierailee NFI:n toimistossa Wienissä. Ryhmämme otti vastaan toiminnanjohtaja Andrea Lichtenecker ja jäsenasioita, ympäristöä säästävää matkailua ja sosiaalista mediaa hoitava Katrin Karschat.

NFI:n edustajat kertoivat omasta ja NaturFreunde Österreichin toiminnasta erilaisten ulkoilma-aktiviteettien, esim. vuorikiipeilykurssien ja -retkien ym. tapahtumien järjestäjänä. Henkilökuntaa NFI:llä on kaikkiaan 8 henkeä, mutta osa on osa-aikaisia.Kuusankosken Retkeilijät esitteli vuorostaan omaa toimintaansa kotimaassa ja jätti NFI:lle muistitikun, jolla esiteltiin Plan Be – Aktiiviset seniorivapaaehtoiset –hanketta ja sen tuotoksia.  Erityisen kiinnostuneita isännät olivat vanhusten ulkoilutuksesta vapaaehtoistyönä, koska sitä he voisivat soveltaa omassa toiminnassaankin.

Tapaaminen oli lämminhenkinen ja tilaisuudessa käsiteltiin myös mahdollisuuksia yhteisiin kansainvälisiin projekteihin, joista kummallakin osapuolella oli laajaa kokemusta.
Vierailun lisäksi ryhmämme ehti tutustua Wienin nähtävyyksiin.